Почетна / Установе за извршење кривичних санкција / Окружни затвори / Окружни затвор у Ужицу

 

Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Окружни затвор у Ужицу

Фотогалерија
Контакт:
Наде Матић бр. 2 31000 Ужице Тел: 031 512 515
Бројно стање лица лишених слободе: 79


Окружен је зградама општине, полиције, зградом суда и пар стамбених зграда.

Затвор је полуотвореног типа и у њему се издржава казна затвора до три месеца, и казна затвора изречена у прекршајном поступку. Поред тога у Затвору се, у затвореном одеЉењу, извршава мера притвора.

Према доступним подацима, зграда Затвора је наменски грађена у времену од 1922. до 1927. године. У јавне књиге први пут је уведена 1934. године. Управни део зграде дозидан је осамдесетих година прошлог века у међупростору са општином, а дозиђивањем поткровЉа 2004. године, коначно довршен. Ову коначност дефинитивно је одредио простор који је максимално искоришћен. Зграда у којој су смештајни капацитети за лица лишена слободе, грађена је у наведеном периоду у класичном архитектонском стилу. Састоји се од приземЉа и два спрата и у облику је ћириличног слова "П," са унутра, у међупростору, урађеном кружном стазом за шетњу лица лишених слободе. Под заштитом је Завода за заштиту споменика културе из КраЉева.

Пројектован је капацитет Затвора за смештај 100 лица лишених слободе. Просечно бројно стање је 27 осуђених, 25 притворених и 17 кажњених у прекршајном поступку.